انواع طراحان

یک طراح چه مسئولیت هایی می تواند داشته باشد

دسترسی آسان

انواع طراحان در طراحی چندین حوزه و نقش مختلف وجود دارد که به صورت مستقیم با طراحی UX در ارتباطند و یا در نقش حمایت کننده آن ظاهر می شوند. برای اینکه بخواهید وارد حوزه طراحی شوید بهتر است در ابتدا با نقش ها و مسئولیت هایی که یک طراح می تواند داشته باشد آشنا شوید تا بتوانید با آگاهی بیشتری قدم به این عرصه بگذارید.

طراح UX یا تجربه کاربری

قبلا در مقاله ای به صورت کامل مفهوم UX و تجربه کاربری و همچنین طراح تجربه کاربری را خدمت شما معرفی کردیم که برای آشنایی بیشتر می توانید از مقاله “طراحی UX چیست؟” دیدن فرمایید. اما بطور کلی طراح تجربه کاربری شخصی است که از حقوق کاربران یک محصول دفاع می کند. در واقع انواع طراحان UX وظیفه دارد تا عملکرد محصول را هر چه بهتر و بیشتر برای کاربران راحتر نمایید تا کاربران آن محصول بتوانند نیازشان را برطرف نمایند.

انواع طراحان

مسئولیت های تخصصی یک طراح به شرکت و پروژه هایی که روی آن ها کار می کند بستگی دارد و به صورت کلی مواردی مانند تحقیق و بررسی، تست و آزمایش، مشاهده رفتار کاربران و بررسی نتایج، طراحی و ایجاد وایرفریم ها و نمونه سازی اولیه، کنترل پروژه جزو وظایف طراح تجربه کاربری می باشد.

دامنه فعالیت یک طراح تجربه کاربری نیز می تواند به اندازه سازمانی که در آن فعالیت می کند بستگی داشته باشد. در سازمان های بزرگ مباحث تخصصی تر بوده و دامنه کاری طراح نیز کمتر می باشد اما در سازمان ها و شرکت های کوچکتر ممکن است وظایف بیشتری برعهده طراح گذاشته شود.

طراح رابط کاربری UI

اما طراح رابط کاربری UI چه کسی است و چه انجام می دهد، طراحان رابط کاربری بیشتر به مباحث ظاهری و روان شناختی یک محصول می پردازند تا آن را برای استفاده کاربران زیبا و جذابتر نمایند. طراحان UI با اصول طراحی آشنا هستند و می توانند بخوبی مسائل روانشناختی مانند تئوری رنگ، تایپوگرافی و… را در محصول به کار بندند.

طراحان رابط کاربری با طراحان تجربه کاربری رابطه نزدیکی داشته و پروژه را براساس ساختاری های اصلی و اصولی پیش برده و با یکدیگر در طول پروژه وقت زیادی صرف خواهند کرد و همکاری های زیادی خواهند داشت. به صورت کلی وظیفه طراح رابط کاربری ایجاد محصولی چشم نواز برای کاربران می باشد تا آن ها بتوانند با لذت از آن استفاده نمایند.

طراح بصری

طراحان بصری المان های خاصی در محصول را طراحی می کنند. برخی از کارهایی که یک طراح بصری انجام می دهد شامل طراحی لوگو، نمادها و آیکن ها، بنرها و پوسترها و… می باشد. در واقع هدف از کاری که طراح بصری عهده دار آن است رساندن پیام یا تبلیغ خاصی به کاربران آن طرح می باشد. بعنوان مثال در طراحی لوگو کاربر بایستی با دیدن لوگو مفهوم آن را بخوبی حس کند که ایجاد این حس برعهده طراح بصری است.

طراحان بصری نیاز دارند تا بر اصول طراحی تسلط داشته و دائما اطلاعات خود را متناسب با حوزه کاری و رشد تکنولوژی و صنعت بروز نمایند.

طراح محصول

طراحان محصول را طراحان مسئول تفکر سطح بالا نیز می خوانند. بیشتر کار آن ها در سطح مفهومی اتفاق می افتد اما در جنبه های طراحی بصری یک محصول نیز فعالیت می کنند. طراحان محصول بیشتر به عنوان مدیر در پروژه های تجربه کاربری UX کار می کنند. این افراد می توانند تغییرات عمیقی در یک محصول ایجاد کنند تا تجربه کاربری در بالاترین سطح کاری خود قرار گیرد.

انواع طراحان

طراحان محصول بایستی به تفکر طراحی آشنا باشند و یک محصول را بارها مورد تست و ارزیابی قرار دهند تا از عملکرد صحیح و کامل آن اطمینان حاصل کنند.

معمار اطلاعات

کار این افراد این است که ساختار و نحوه چینش و نمایش محتوا را در یک سایت یا محصول مدیریت و بررسی نمایند. آن ها بایستی کاربران را و رفتار آن ها را ارزیابی کنند و ساختاری صحیح و منطقی از اطلاعاتی که کاربر به آن نیاز دارد به بهترین شکل ممکن در اختیارش قرار دهند.

به صورت کلی معماران اطلاعات مواردی مانند سازماندهی و طبقه بندی محتوا، مدیریت منوهای ناوبری، گروه بندی محتوا و… را برعهده داشته و با تحقیقاتی که انجام می دهند پایه و اساس محصول را از لحاظ محتوایی مدیریت و تنظیم کرده و قبل از راه اندازی و ارایه کامل محصول این ساختار ایجاد و تنظیم گردیده است.

طراح موشن و افکت

کار طراحان موشن این است که در پروژه هایی که نیاز به طراح های حرکتی و انیمیشن های مختلف دارند این موارد را طراحی و اضافه نمایند. آن ها سعی می کنند با استفاده از ابزارها یا کدنویسی به طرح نهایی جذابیت بیشتری داده و آن را زیباتر نمایند.

انواع طراحان

در برخی پروژه ها ممکن است بخش کوچکی نیاز به وجود چنین انیمیشن هایی داشته باشد و در برخی دیگر ممکن است نیاز باشد تا کل پروژه با افکت های انیمیشنی طراحی و اجرا گردد.

طراح تعامل

این شخص طرح هایی را ارایه می کند که به شکلی ساده به کاربران محصول این پیام را می رساند که چگونه و به چه صورت می توانند از محصول استفاده کنند. این موضوع سبب می شود تا کاربران بتوانند به راحتی اقدامی که مد نظر دارند را در محصول انجام دهند و به با سرعتی بیشتر به اهداف خود برسند.

تفاوتی که بین یک طراح UX و یک طراح تعامل وجود دارد این است که یک طراح تعامل بر روی طراحی هر لحظه از تعامل کاربر با محصول تمرکز می کند، درحالیکه یک طراح UX بر روی تصویر کلی عملکرد محصول تمرکز دارد.

محقق تجربه کاربری UX

به صورت کلی طراحان UX وظیفه انجام تحقیقات و بررسی های لازم در این زمینه را برعهده دارند اما در پروژه های بزرگ ممکن است نیاز باشد تا یک محقق UX برای این مورد در نظر گرفته شود. از لحاظ کاری آن ها تقریبا وظایف طراحان UX را برعهده دارند و به جمع آوری اطلاعات، صحبت با مشتریان، آزمایش و ارزیابی و تجزیه و تحلیل اطلاعات کاربران را برعهده دارند.

محققان UX برای برقراری ارتباط با کاربران و مشتریان به مهارت های ارتباطی و بین فردی بالایی نیاز دارند. آنها همچنین باید از هوش هیجانی بالا و دانش روانشناسی کاربر محور برخوردار باشند تا بفهمند کاربران در مورد محصول چه فکر و چه احساسی دارند.

مهندس UX

کار مهندسان UX نیز مانند طراحان UX است با این تفاوت که مهندسان UX نیاز دارند تا با دانش برنامه نویسی نیز آشنایی داشته باشند. این افراد مهارت های طراحی بصری قوی دارند و به عنوان پلی در بین بخش توسعه و طراحی عمل می کنند.

طرح های ایجاد شده توسط بخش طراحی قبل از اینکه به دست توسعه دهندگان برسد توسط این افراد بررسی شده و بعد از تایید، ارجاع خواهند شد. این روند سبب می شود تا از ارجاعات زیاد و ایجاد تاخیر در روند پروژه ها تا حد زیادی جلوگیری شود.

طراح تصویر یا تصویرگر

کار این افراد ساخت تصاویر جذاب و حرفه ای برای محصولات و پروژه ها می باشد. آن ها روی تصاویر، نمادها، اینوگرافیک ها و سایر موارد کار می کنند و می توانند با توجه به موضوع گرافیک ها و تصاویر جذابی را خلق نمایند.

برخی از تصویرگران در انواع خاصی از تصویرسازی ها متخصص هستند و شرکت می کنند. برخی دیگر ممکن است کلی گرا باشند که می توانند روی طیف گسترده ای از تصاویر کار کنند.

مقالات مرتبط را از دست ندهید ...
عناصر طراحی رابط کاربری

عناصر طراحی رابط کاربری (UI) را بشناسیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *